Näin hankit kalastusluvan jatkossa (2020)!

Vuoden 2020 alusta lupia ei voi enää hankkia kännykällä automaattinumeroista. Lupia saa yhä Eräluvat-verkkokaupasta, palvelunumerosta 020 69 2424 (arkisin 9–16) sekä useista liikkeistä ja luontokeskuksista. Pian myös Eräluvat-mobiilisovelluksesta.

Useat kalastajat ovat kysyneet, miten luvan saa jatkossa, kun he ovat tottuneet hankkimaan luvan vasta kalastuskohteella soittamalla automaattinumeroihin. Tämän jälkeen lupa on tullut tekstiviestitse. Näin ei siis enää ole uutena vuonna 2020.

Useat kalastajat ovat kysyneet, miten luvan saa jatkossa, kun he ovat tottuneet hankkimaan luvan vasta kalastuskohteella soittamalla automaattinumeroihin. Tämän jälkeen lupa on tullut tekstiviestitse. Näin ei siis enää ole uutena vuonna 2020.

LUVAN VOI HANKKIA:

1. Tietokoneella tai älypuhelimella Eräluvat-verkkokaupasta

Luvan voi hankkia myös paikan päältä, jos kohteella on verkkoyhteyttä. Lupa maksetaan verkkopankin tai luottokortin kautta. Tosite luvasta tulee sähköpostiin ja kirjautuneilla asiakkailla se näkyy myös verkkokaupan tilaushistoriassa.

2. Puhelimitse palvelunumerosta 020 69 2424
(avoinna arkisin 9–16)

Lupa hankitaan etukäteen soittamalla virka-aikana palvelunumeroon. Lasku lähetetään asiakkaalle sähköpostilla tai postitse. Muista soittaa lupa hyvissä ajoin ennen kalareissuasi!

3. Myöhemmin vuonna 2020: Eräluvat-applikaatiosta. (applikaatio myöhästyy noin kuukauden, ilm. 24.1.2020)

Eräluvat-sovellus ladataan älypuhelimeen. Sovelluksella voi maksaa mm. kalastuslupia, useita metsästyslupia ja valtion kalastonhoitomaksun. Tosite tulee näkyviin sovellukseen, josta sen voi näyttää valvojalle. Sovellus julkaistaan alkuvuonna 2020.

4. Kaupoista, huoltoasemilta, luontokeskuksista.

Useille Eräluvat-kohteille voi hankkia luvan kohteen lähistöllä olevista liikkeistä. Varmista Eräluvat-sivuilta, missä haluamasi kohteen lupia myydään. Varmista myös liikkeen aukioloajat etukäteen!

https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html

– 31.12.2019 –